Alvajárók

2011.01.06. 20:59

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem kommentálom, minden szava aranyat ér 1994-ből, imádom. Bejátszás. (zárójelben megjegyzem, hogy a Rocktükör zseniális kordokumentum az azóta legendássá vált Jeszenszky Zsolttal)

Albatrosz

2011.01.06. 19:21

 

 

 

 


Több helyen is az olvasható a neten, hogyaszondja: "Magyarország egyik meghatározó country zenekara". A néhol Albatross-nak írt zenekarról egyébként nem sok infó lelhető, talán, mert a 90-es évek végén a Bojtorján újjáalakult (Új Bojtorján néven, ha!), de az Albatrosz nem szűnt meg, időről-időre fellépnek nyári bulikon...

Akela

2011.01.05. 10:39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahhoz képest, hogy az idén 20 éves Akela már 94-ben is (amikor a katalógus készült) ismert metál zenekarnak számított, elég kevés helyet szántak nekik. Na ja, a metál akkor sem és most sem számít mainstream-nek.

hivatalos weboldal
wikipedia oldal

After Crying

2011.01.05. 09:59


 

 

 

 


 

De legalább bekerült... Ismert, nem kell utánanézni, hogy kik ők, ma is aktívak hál'istennek. Link és link.

Adamis Anna

2011.01.04. 11:47

 

 

 

 

 

 

 

 

Adamis Annát nem kell bemutatni, de érdekes, hogy ebben a 94-es keltezésű szócikkben milyen gyorsan - hány sorban - elintézi az ismeretlen szerző az író/költő munkásságát. És ez úton is szeretném eloszlatni azt a közkeletű tévhitet, hogy a "Képzelt riport..." alapmű. Nem, nem az...

Egy sokkal jobban sikerült szócikk napjainkból.
Valuska László mítoszrombolása.
 

Adam 30

2010.12.31. 15:55

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Adam 30 szolnoki gimnazista zenekar volt, akik a 90-es évek közepén felbomlottak. Bujdosó János (aki a képen tippre jobbról a második) azóta is aktív zenész, zeneszerző és kismillió underground zenekarban játszott-játszik. Az Adam 30 után a Pop Ivanban kezdett el játszani - amiben még a szolnoki időkből ismert Horváth Viktor dobol -, de viszonylagos ismertséget a populárisabb zenét játszó Specko Jedno és a Kistehén hozott számára, és állandó tagja a Bardónak is (amely Bárdos Deák Ági zenekara). Bujdosó készített filmzenéket is, melyből egy válogatás meg is jelent a "Szabadság sárgája" címmel a Trottelnél 2003-ban.

Néhány olvasnivaló, hallgatnivaló:
Az allmusic.hu ismeri a bandát.
NOL, Álomkergetők
Amaro Drom, Útkereszteződés
YouTube szösszenet Bujdosóról

Ablonczy Mihály

2010.12.31. 14:20

 

 

 

 

A '94-ben írt rövidke jellemzés alapján esetleg arra gondolhatunk, hogy egy azóta méltán elfelejtett előadóról van szó. Hát kérem nem, ugyanis, akinek gusztusa van hozzá, az meghallgathatja a YouTube-on Ablonczy Mihály néhány slágerét.

Mágneslány
Magyarok
Lányok

De az internet bugyrai mélyek, és az egész albumot le lehet tölteni. Más infót nem találtam róla a neten.